Welke speen is ideaal voor de ontwikkeling van jouw baby?

  • , door Patrick Noij
  • 5 min lezen
Welke speen is ideaal voor de ontwikkeling van jouw baby?

Waarom goede spenen belangrijk zijn voor je baby

Het kiezen van de juiste spenen voor je baby kan een uitdaging zijn, vooral met het grote aanbod aan verschillende merken en maten. Toch zijn spenen essentieel voor het comfort en de ontwikkeling van je baby. Ze helpen niet alleen om je baby rustig te houden, maar ondersteunen ook een gezonde mondontwikkeling. Daarnaast kan een goed gekozen speen je helpen bij het creëren van een rustige en ontspannen omgeving, wat vooral belangrijk is tijdens het slapen en voeden. In deze blog bespreken we de verschillende soorten spenen, maten, en merken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw kleintje.

Welke merken spenen bieden wij aan?

Bij Babywinkel vind je een breed scala aan spenen van verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, waardoor het belangrijk is om te weten welke speen het beste bij jouw baby past. Hier bespreken we de kenmerken van enkele van de meest populaire merken die we bij Babywinkel aanbieden.

Bibs: Bibs spenen zijn populair vanwege hun eenvoudige, klassieke ontwerp en gebruik van natuurlijk rubber. Ze bieden comfort voor je baby en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten.

Difrax: Difrax spenen hebben een ergonomisch ontwerp met een unieke vlindervorm die huidirritaties voorkomt. Ze zijn ideaal voor baby's met een gevoelige huid en zijn beschikbaar in meerdere maten.

Dr. Brown's: Dr. Brown's spenen staan bekend om hun ventielsysteem, dat helpt bij het verminderen van koliek en lucht in de maag van je baby. Deze siliconen spenen zijn duurzaam en verkrijgbaar in verschillende maten.

Frigg: Frigg spenen combineren functionaliteit met een stijlvol Scandinavisch ontwerp. Gemaakt van 100% natuurlijke materialen, bieden ze een comfortabele zuigervaring voor baby's van alle leeftijden.

Natursutten: Natursutten spenen zijn milieuvriendelijke opties, gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Ze zijn biologisch afbreekbaar en bieden een zachte, veilige zuigervaring voor je baby.

Philips Avent: Philips Avent spenen zijn gemaakt van duurzaam siliconen en zijn geur- en smaakvrij. Ze zijn een betrouwbare keuze voor ouders en verkrijgbaar in diverse maten en ontwerpen.

Welke speenmaten zijn geschikt voor je baby?

Het kiezen van de juiste speenmaat is essentieel, omdat de mond van je baby zich blijft ontwikkelen naarmate hij groeit. Bij Babywinkel hebben we spenen in verschillende maten, afgestemd op elke leeftijdsfase. Maat 1 is ideaal voor pasgeborenen tot ongeveer 6 maanden. Deze kleinere spenen passen perfect bij de mond van een jonge baby en bieden zachte tegendruk, wat helpt bij het ondersteunen van de natuurlijke zuigreflex. Maat 2 is ontworpen voor baby's van 6 tot 12 maanden. Deze spenen zijn iets groter, wat helpt bij het ondersteunen van de mondontwikkeling terwijl je baby in deze fase meer leert over kauwen en het gebruik van zijn mondspieren. Maat 3 is geschikt voor baby's vanaf 12 maanden. Deze bredere spenen zijn perfect voor peuters, waarbij ze helpen bij de verdere ontwikkeling van de groeiende kaken en tegelijkertijd comfort blijven bieden. Daarnaast zijn er one size spenen. Deze spenen zijn flexibel en kunnen vanaf de geboorte worden gebruikt, waardoor ze met je baby meegroeien en een handige optie zijn voor ouders die op zoek zijn naar een duurzame keuze.

Hoe vaak moet je spenen vervangen?

Het is belangrijk om spenen regelmatig te vervangen om de hygiëne en veiligheid van je baby te waarborgen. Spenen kunnen na verloop van tijd slijten, waardoor ze niet meer veilig of comfortabel zijn voor je baby. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een speen langdurig te gebruiken, is het verstandig om ze elke 4 tot 6 weken te vervangen, afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt. Bij beschadiging of verkleuring is het verstandig om de speen direct te vervangen. Dit geldt ook als er scheurtjes ontstaan, omdat dit een risico kan vormen voor de gezondheid van je baby. Bij Babywinkel hebben we altijd een ruime voorraad van spenen in verschillende maten en merken, waardoor je nooit zonder hoeft te zitten. Regelmatige vervanging helpt niet alleen de gezondheid van je baby te beschermen, maar zorgt er ook voor dat je baby comfortabel blijft zuigen zonder irritaties of ongemakken.

Waarom is het materiaal van spenen belangrijk?

Het materiaal van spenen speelt een cruciale rol in het comfort en de veiligheid van je baby. Siliconen spenen, zoals die van Philips Avent en Dr. Brown's, zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Ze behouden hun vorm goed en zijn bestand tegen hoge temperaturen, waardoor ze ideaal zijn voor ouders die spenen regelmatig willen steriliseren. Rubber spenen, zoals Natursutten spenen, zijn zachter en voelen natuurlijker aan, wat ze vaak een betere keuze maakt voor baby's die gewend zijn aan de zachte textuur van een fles of borst. Daarnaast hebben siliconen spenen het voordeel dat ze geur- en smaakvrij zijn, waardoor je baby niet afgeleid wordt door vreemde geuren. Rubber spenen daarentegen zijn flexibel en kunnen door hun zachtheid een comfortabeler gevoel geven voor de baby. Het kiezen van het juiste materiaal hangt af van de voorkeur van je baby en je eigen wensen qua onderhoud. Bij Babywinkel bieden we een breed assortiment aan spenen in verschillende materialen, zodat je altijd de juiste keuze kunt maken die past bij de behoeften van jouw baby.

De voordelen van bestellen bij Babywinkel

Bij Babywinkel staat de klant centraal. We bieden een uitgebreid assortiment aan spenen van topmerken zoals Bibs, Difrax, Dr. Brown's, Frigg, Natursutten en Philips Avent. Daarnaast profiteer je van snelle levering en uitstekende klantenservice. Al onze spenen zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en veiligheid, zodat je met een gerust hart kunt bestellen. Of je nu op zoek bent naar spenen in maat 1, maat 2, maat 3 of one size, bij Babywinkel vind je altijd wat je nodig hebt voor jouw kleintje. Een ander groot voordeel van het bestellen bij Babywinkel is dat je eenvoudig kunt filteren op merk, maat en materiaal, waardoor je altijd de juiste speen kunt vinden. Tot slot bieden wij een klantgerichte retourservice, mocht je toch niet helemaal tevreden zijn met je aankoop. Zo zorgen we ervoor dat zowel jij als je baby altijd tevreden zijn met de gekozen producten.

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.